Een aantal recensies achtergelaten op Hebban door enthousiaste lezers en recensenten ( ik stond een paar dagen in de top 100 #trots):

Uitgelichte recensies:

 

    

Onderweg naar jou: heerlijk boek met emotie, humor en boodschap ****

 door Hanneke Tinor-Centi 15 oktober 2019  
 

In Onderweg naar jou staat Kim centraal. Kim groeit op in een doorsnee gezin in Rotterdam in de jaren ’80 en ‘90. Het gezin bestaat uit vader, moeder en vier kinderen en het verhaal volgt met name Kim tijdens haar kinderjaren en haar jeugd. De lezer leert Kim kennen compleet met al haar voor- en afkeuren en haar eigenzinnigheid. Omstreeks haar studentenleven wordt de wens die Kim al heel lang koestert, prominenter. Ze wil een kind. In de situatie waarin Kim zich bevindt, wordt dat echter op zijn minst als onconventioneel beschouwd door haar omgeving.

“Met de minuut groeide mijn verlangen naar huis te gaan. het zweet brak me uit, maar ik hield me stil. Om me heen praatten de anderen met elkaar zonder echt in gesprek te zijn. Hun woorden waren als popcorn die impulsief en onverwacht in de hete olie uit elkaar spat.”

Van Driel heeft kans gezien om van Onderweg naar jou niet alleen een rakende roman te maken, maar het tegelijkertijd te larderen met een verrukkelijke humor. Veel scenes zullen bovendien een glimlach van herkenning oproepen. Onderweg naar jou draagt, naast dit alles, de belangrijke boodschap uit om te staan voor je eigen keuzes!

“Draai je om, fluisterde Renée diep in mijn gehoorgang, alsof ze bang was dat de maan zou kunnen meeluisteren en vond dat hij niets mocht zien. Ik zwichtte en viel in haar armen. Ze had volle lippen die zoet kusten en een zachte huid.”

De schrijfstijl van Van Driel is heerlijk. Indringend daar waar het verhaal erom vraagt en luchtig en humoristisch op andere momenten. Als lezer kun je niet anders dan Kim volledig in je hart sluiten en meegaan op haar pad naar het grote geluk: een kind. Naast Kim, worden ook de andere personages door Van Driel fraai ingekleurd evenals de omgevingsbeelden. Zonder eindeloze beschrijvingen weet Van Driel een helder beeld te schetsen van waar bepaalde scenes zich afspelen. Haar taalbeleving is van bovengemiddeld niveau en de wisseling in sfeer is knap gedaan. Soepel, zonder dat het ook maar ergens ongemakkelijk wordt.

Kortom, Onderweg naar jou noem ik met graagte een aanrader!

Over Hanneke Tinor-Centi
Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.
http://ht-c-communicatie.nl/

 

   

Een boek vol humor, maar weet ook te raken!! *****

 door Janine's bookadventures 11 oktober 2019  

Heb jij dat ook dat je het zat bent om in een keurslijf gestopt te worden? Dat je helemaal niet meer wilt leven naar wat voor maatschappelijk verantwoord word bestempeld? Wil je je eigen weg wandelen en achter de keuzes staan die jij hebt gemaakt ook al is het niet wat iedereen van je wilt of voor je gedroomd had?
Dan is dit boek, HET boek voor jou!

Onderweg naar jou, geschreven door Elizabeth van Driel (Brielle 1963), is het verhaal over het leven van Kim die opgroeit in een doorsnee gezin in het achterland van Rotterdam. Voor Kim staat het vast: zij zal ooit moeder worden.
Door haar ogen zien we hoe de familieleden omgaan met de eigenzinnige keuzes die Kim maakt.
Onverwachte ontmoetingen en verrassende wendingen bepalen haar bestaan. Kim wordt gedreven door een nieuwsgierigheid die haar van buitenstaander tot betrokkene maakt. Al zijn de gevolgen ervan ongewis, kleur bekennen blijkt onvermijdelijk.
Onderweg naar jou vertelt over een door liefde voor het leven gedreven zoektocht die leidt van de Zuid-Hollandse eilanden, langs Rotterdam naar Bali. Het is een pleidooi om met open vizier in de wereld te staan. Lees hoe het pad van Kim ontstond door erop te lopen.

Wanneer een bijzonder mens een bijzonder verhaal te vertellen heeft, kan je ervan uitgaan dat het een goed boek wordt.
Het verhaal begint met een proloog van een kindje wat speciaal is, al is het alleen maar op de manier waarop het kindje geboren wordt.
Al snel word je aan de hand meegenomen door het leven van Kim. Zo krijg je een kijkje in haar jeugd. Met vader, moeder en vier kinderen, daarnaast neemt Kim je mee door haar tienerjaren en dingen die haar daar tegen stonden en die ze juist leuk vond om te doen, dan via haar studentenleven, kom je uit bij een wens die ze al heel lang heeft: HET KRIJGEN VAN EEN KIND!!
Maar hoe krijg je een kind als je in een relatie zit zonder man en die op zijn zachtst gezegd door de wereld om je heen nogal als onconventioneel wordt gezien. Dan lijkt de droom ver weg! Of toch niet?

Het verhaal speelt zich af in de 80's en 90's en bevat bakladingen vol humor, maar weet ook te raken.
Er wordt geen blad voor de mond genomen. En is super herkenbaar. Jij hebt vast vroeger ook wel een hond in de buurt gehad waar je met een boog omheen liep. Of het haar van je broertje of zusje geknipt. Je hebt vast ook wel eens een blauwtje gelopen of iets gedaan wat misschien anders had gekund, maar waar je eigenlijk schijt aan.
Maar het meest herkenbare voor mij! Het hebben van een kinderwens en out of your way gaan in de hoop dat die droom werkelijkheid wordt.
Elizabeth van Driel doorbreekt alle taboes en pleit voor het stoppen met zwijgen en te staan voor wie je bent en voor de keuzes die je hebt gemaakt.

Het boek kent 179 blz en leest erg lekker weg.
Dus wil jij dit pleidooi lezen en wil je daarnaast te weten komen of het Kim lukt haar droom te verwezenlijken.
Aarzel dan niet en bestel onderweg naar jou!!

 

  

 

 
 

 

 

Verrast en voert je mee.*****

 door Anton van Alphen 30 oktober 2019  

Een verhaal dat zich grotendeels afspeelt in de omgeving van Brielle en waarin Kim hoofdpersoon is. Het verhaal neemt je mee in haar leven. Haar ontmoetingen en haar persoonlijke ontwikkeling. Vallen en opstaan en keuzes maken. Herkenbaar, maar in dit verhaal soms ook verrassend. Van begin tot het einde blijft het verhaal je boeien. Hierdoor leest het ook heel makkelijk. Mooi debuut van Elizabeth van Driel.